doi: 10.7740/KJCS.2018.63.2.131


옥수수 종실 및 속대의 Phytosterol 동정과 함량 변이

Identification and Quantification of Phytosterols in Maize Kernel and Cob

  • Kim,Sun-Lim(국립식량과학원 중부작물부),
  • Kim,Mi-Jung(농촌진흥청 연구정책국),
  • Jung,Gun-Ho(국립식량과학원 중부작물부),
  • Lee,Yu-Young(국립식량과학원 중부작물부),
  • Son,Beom-Young(국립식량과학원 중부작물부),
  • Kim,Jung-Tae(국립식량과학원 중부작물부),
  • Lee,Jin-Seok(국립식량과학원 중부작물부),
  • Bae,Hwan-Hee(국립식량과학원 중부작물부),
  • Go,Young-Sam(국립식량과학원 중부작물부),
  • Kim,Sang-Gon(국립식량과학원 중부작물부),
  • Baek,Seong-Bum(국립식량과학원 중부작물부)

피인용문헌(Cited by)

  • . "High phytosterol levels in corn cobs point to their sustainable use as a nutritional source" Applied Biological Chemistry, vol. 65(1), p.69-. 2022. doi:10.1186/s13765-022-00736-4
  • . "광평옥과 다청옥의 수이삭과 수염에서 안토시아닌 생합성 유전자 발현 분석" Korean journal of crop science, vol. 66(3), p.240-. 2021. doi:10.7740/kjcs.2021.66.3.240
  • . "식물성 유지 10종에 대한 주요 Phytosterol 함량 분석" 한국식품영양학회지, vol. 34(2), p.217-. 2021. doi:10.9799/ksfan.2021.34.2.217