doi: 10.7740/KJCS.2018.63.1.008


벼 출수 후 적산온도에 따른 수발아 발생의 품종간 차이 및 변이 분석

Analysis of Genetic Variation in Pre-Harvest Sprouting at Different Cumulative Temperatures after Heading of Rice

  • Kang,Shingu(농촌진흥청 국립식량과학원 중부작물부),
  • Shon,Jiyoung(농촌진흥청 기술협력국),
  • Kim,Hong-Sik(농촌진흥청 국립식량과학원 남부작물부),
  • Kim,Sook-Jin(농촌진흥청 국립식량과학원 중부작물부),
  • Choi,Jong-Seo(농촌진흥청 국립식량과학원 중부작물부),
  • Park,Jeong-Hwa(농촌진흥청 국립식량과학원 중부작물부),
  • Yun,Yeong-Hwan(농촌진흥청 국립식량과학원 중부작물부),
  • Sim,Jumi(농촌진흥청 국립식량과학원 중부작물부),
  • Yang,Woonho(농촌진흥청 국립식량과학원 중부작물부)

피인용문헌(Cited by)

  • . "Novel Sources of Pre-Harvest Sprouting Resistance for Japonica Rice Improvement" Plants, vol. 10(8), p.1709-. 2021. doi:10.3390/plants10081709
  • . "기계학습을 이용한 벼 수발아율 예측" 한국농림기상학회지, vol. 22(4), p.239-. 2020. doi:10.5532/KJAFM.2020.22.4.239
  • . "벼 등숙기 기온 및 수발아가 종실 품질 및 이화학적 특성에 미치는 영향" Korean journal of crop science, vol. 65(4), p.294-. 2020. doi:10.7740/kjcs.2020.65.4.294
  • . "쌀가루 가공용 벼 품종의 수발아 발생 감소를 위한 적합 이앙시기 설정" Korean journal of crop science, vol. 66(4), p.289-. 2021. doi:10.7740/kjcs.2021.66.4.289