마우스 RAW264.7 세포에 대한 비지 추출물의 항염증 활성
Anti-Inflammatory Effect of Biji (Soybean curd residue) on LPS-Stimulated RAW264.7 Cells
-
Park,Su Bin(안동대학교 생약자원학과),
-
Song,Hun Min(안동대학교 생약자원학과),
-
Kim,Ha Na(안동대학교 생약자원학과),
-
Park,Gwang Hun(국립산림과학원 산림약용자원연구소),
-
Son,Ho-Jun(국립산림과학원 산림약용자원연구소),
-
Um,Yurry(국립산림과학원 산림약용자원연구소),
-
Park,Ji Ae(안동대학교 생약자원학과),
-
Jeong,Jin Boo(안동대학교 생약자원학과)
피인용문헌(Cited by)
- .
"GC/MS analysis and anti-inflammatory effect of leaf extracts from Hibiscus syriacus through inhibition of NF-κB and MAPKs signaling in LPS-stimulated RAW264.7 macrophages"
Plant biotechnology reports,
vol. 14(5),
p.539-.
2020.
doi:10.1007/s11816-020-00628-3
- .
"생달나무 잎 추출물 유래 항염 및 항산화 활성 성분"
대한화학회지,
vol. 65(1),
p.15-.
2021.
doi:10.5012/jkcs.2021.65.1.15
- .
"Anti-inflammatory Effect of Branches Extracts from Quercus mongolica in LPS-induced RAW264.7 Cells"
韓國資源植物學會誌,
vol. 32(6),
p.698-.
2019.
doi:10.7732/kjpr.2019.32.6.698