doi: 10.7732/KJPR.2018.31.2.117


마우스 RAW264.7 세포에 대한 비지 추출물의 항염증 활성

Anti-Inflammatory Effect of Biji (Soybean curd residue) on LPS-Stimulated RAW264.7 Cells

  • Park,Su Bin(안동대학교 생약자원학과),
  • Song,Hun Min(안동대학교 생약자원학과),
  • Kim,Ha Na(안동대학교 생약자원학과),
  • Park,Gwang Hun(국립산림과학원 산림약용자원연구소),
  • Son,Ho-Jun(국립산림과학원 산림약용자원연구소),
  • Um,Yurry(국립산림과학원 산림약용자원연구소),
  • Park,Ji Ae(안동대학교 생약자원학과),
  • Jeong,Jin Boo(안동대학교 생약자원학과)

피인용문헌(Cited by)

  • . "GC/MS analysis and anti-inflammatory effect of leaf extracts from Hibiscus syriacus through inhibition of NF-κB and MAPKs signaling in LPS-stimulated RAW264.7 macrophages" Plant biotechnology reports, vol. 14(5), p.539-. 2020. doi:10.1007/s11816-020-00628-3
  • . "생달나무 잎 추출물 유래 항염 및 항산화 활성 성분" 대한화학회지, vol. 65(1), p.15-. 2021. doi:10.5012/jkcs.2021.65.1.15
  • . "Anti-inflammatory Effect of Branches Extracts from Quercus mongolica in LPS-induced RAW264.7 Cells" 韓國資源植物學會誌, vol. 32(6), p.698-. 2019. doi:10.7732/kjpr.2019.32.6.698