doi: 10.4489/KJM.20170015


참나무 수종별 톱밥재배에 따른 표고의 항산화 특성

Antioxidant Properties of Lentinula edodes after Sawdust Bag Cultivation with Different Oak Substrates

  • 서수영(국립산림과학원 화학미생물과),
  • 박영애(국립산림과학원 화학미생물과),
  • 장영선(국립산림과학원 화학미생물과),
  • 가강현(국립산림과학원 화학미생물과)

피인용문헌(Cited by)

  • . "주요 식용버섯 가공원료의 상온 및 저온 저장에 따른 항산화 활성 변화" Journal of mushrooms, vol. 19(1), p.14-. 2021. doi:10.14480/JM.2021.19.1.14
  • . "국내 수집 야생버섯류 추출물의 생리활성 비교" Journal of mushrooms, vol. 19(1), p.41-. 2021. doi:10.14480/JM.2021.19.1.41
  • . "풀버섯 균주별 항산화 활성, 베타글루칸 및 영양성분 함량 분석" Journal of mushrooms, vol. 19(1), p.56-. 2021. doi:10.14480/JM.2021.19.1.56
  • . "Evaluation of the Physiological Activity of Lentinula edodes Extract by Extrusion" 東아시아食生活學會誌, vol. 30(1), p.35-. 2020. doi:10.17495/easdl.2020.2.30.1.35
  • . "Antioxidant and Anti-Inflammatory Activities of Dansam Fractions" 東아시아食生活學會誌, vol. 33(3), p.199-. 2023. doi:10.17495/easdl.2023.6.33.3.199