doi: 10.4489/KJM.2015.43.3.149


국내에 유통되는 종국 곰팡이의 분류학적 특성 및 안전성

Taxonomic Characterization and Safety of Nuruk Molds Used Industrially in Korea

  • 홍승범(국립농업과학원 농업미생물과 미생물은행KACC),
  • 홍성용(고려대학교 바이오시스템의과학부),
  • 조규홍(국립농업과학원 농업미생물과),
  • 김영식(하경발효),
  • 도종호(주수원발효),
  • 도지영(주수원발효),
  • 노석범(주충무발효),
  • 윤한홍(주충무발효),
  • 정수현(고려대학교 바이오시스템의과학부)

피인용문헌(Cited by)

  • . "Comparative Metabolomic Analysis of Moromi Fermented Using Different Aspergillus oryzae Strains" Molecules : a journal of synthetic chemistry and natural product chemistry, vol. 27(19), p.6182-. 2022. doi:10.3390/molecules27196182